Selamat jalan, Cik Mah.

Hari ini hari sabtu yang luar biasa untuk saya.
.
Hari sabtu 19 September 2015 yang untuk dikenang. Rasanya, kali terakhir saya terasa seperti ditampar, jatuh terpampan dan saya kehilangan kata begini adalah sewaktu kehilangan Aboh.
.
Hanya kehilangan yang mampu memberi kesan sedalam ini. Hari ini, Cik Mah, ibu saudara saya dijemput pulang menemui penciptaNya juga merupakan bonda kepada Princess Nur. Rasa seperti bermimpi. Cik Mah adalah bonda saudara yang sangat aktif didalam group whatapps keluarga kami. Ada sahaja gurau sendanya, gelak tawanya, gambar masakan enak air tangannya dan tak lupa - ayam percik istimewa.
.
Pendek kata, apa yang boleh diingati mengenai Cik Mah adalah yang baik-baik belaka. Orangnya yang sangat pembersih, air tangan memasaknya yang enak dan lawak selokanya sering menghiasa perbualan kami.
.
Allahuakbar. Maha Suci Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.
.
Hari ini, Cik Mah dijemput pulang. Tanpa sakit yang panjang, pergi meninggalkan kami semua. Nyata Allah lebih jauh menyayanginya. 

Cik Mah - 2 dari kiri

4 beradik perempuan Cik, dari kiri Cik, Cik Yah, Cik Mah & Cik Rah. Ibu saudara yang saya rasa seperti ibu kandung sendiri.
Tiada lagi selepas ini salah seorang "ahli group whatapps" yang sangat aktif. Tiada lagi kami tersenyum membaca ejaannya "chuchu" yang sering mengundang jenaka kami anak-anak saudaranya. Tiada lagi Cik Mah yang sering mempelawa kami datang makan yang enak-enak jika kami pulang ke Kelantan.
.
Semuanya tiada lagi.
.
DariNya kita datang dan kepadaNya kita kembali.

Sahabat dan keluarga sekalian, mohon jasa dan masa semua untuk membaca Al-Fatihah buat bonda saudara kesayangan saya Hjh Kerimah Haji Musa yang telah kembali ke rahmatuallah pada jam 2.15 petang tadi di kediamannya.
.
Sesungguhnya, kehilangan ini secara tiba-tiba ini memberikan tamparan yang hebat buat kami semua. Saya berharap, agar dalam doa kalian titipkan, agar allahyarhamah ditempatkan dikalangan kekasih-kekasih Allah dan dikuatkan hati-hati keluarga yang ditinggalkan ini.
.
Al-Fatihah.
.
Tunggu kami disana Cik Mah. Insya Allah kita akan berjumpa kembali disana kelak.
.


Comments

Popular Posts