Pan Away? Deep-Relief?Hari ini dalam sejarah bila tak pergi kerja disebabkan backpain. Bermulanya cerita backpain ni 2-3 minggu lepas bila terasa sangat sakit dalam belikat, rasa macam berat je. Jadi, saya baring dan macam tak percaya selepas tu 2 jam saya tak boleh bangun untuk duduk.


:(

Jadi, rawatan pertama yang saya ambil adalah berjumpa dengan Kak Ija, pakar stimulaterapi saya. Untuk makluman, saya sebolehnya mengelakkan jumpa doktor kalau sakit tapi kalau dah teruk sangat, terpaksalah serah diri. Sebelum ini, saya selalu servis badan dengan Kak Ija, dalam sebulan sekali saya akan serah diri dan biarkan Kak Ija servis/repair badan saya ni. Almaklumlah, kenderaan berat ni memang banyak rosaknya :p

Malang sekali, selepas Kak Ija sentuh pun, sakit saya masih terasa. Nak repeat jumpa Kak Ija lagi tak berkesempatan (sepatutnya jumpa Kak Ija 3 kali tapi jumpa sekali saje) dan kesuntukan masa sebab masa tu saya nak ke Langkawi. Jadi, saya whatapps Jiey untuk tanyakan apa yang boleh dibuat. Ehem, Jiey adalah cikgu bergerak untuk saya tanya apa sahaja mengenai Essential Oils.

Jadi, JIey suggestkan Pan Away dan Deep Relief.
Alhamdulillah, masa pegi Langkawi dan sepanjang 4 hari kat sana, memang backpain ni almost gone. Kiranya, bolehlah nak uruskan Lope sendiri (sebab pegi sana tak bawa Bibik) dan nasib baik anak sedara yang tolong dukung Lope ke sana ke mari. Phew!

Tapiiiii, sekarang ni Pan Away dan Deep-Relief ku dah habis dan mind you, nak beli rasa sayang sebab nak berjimat untuk minyak Lope. *nangis*

In case korang nak tahu, harga minyak ni lagi mahal dari harga minyak senyoyong kot. Hahahhahaha.

Pan Away Essential Oil 15ml - RM464.48
Deep Relief Essential Oil 15ml - Roll On - RM159.21

Tunggu payday la nak beli essential oil ni lagi dan berharap agar backpain ini bersifat sementara sahaja dan bukannya selamanya. Nanti kesian Lope mama tak dapat dukung lagi. 

Ayat cliche -- Terima kasih #YoungLivingEssentialOil . Hekhek.

Oh, kenapa saya juga menulis entry hari ini?
Sebab hari ini 5 Februari.
Tarikh yang sangat special untuk saya.

Alhamdulillah, 11 tahun hidup berkongsi dengan Bubu.
Insya Allah, for many years to come.

:)

Comments

Popular Posts