Luka itu sembuh.... di Langkawi!

Minggu lepas kena out station ke Langkawi - Jumaat sampai Ahad. 3 hari je pun, tapi rindunya kat Lope & Obiya. Rasanya inilah kali pertama pergi outstation tak bawak mereka berdua. Tidur malam paling sensara sebab saya teringin nak kiss pipi Lope & nak peluk Obiya yang mantops tu. Rindu sungguh. Sepanjang ke Langkawi, letih ya amat. Langkawi lebih panas berbanding Putrajaya. Sebelum ke Langkawi, memang dah seminggu jari saya luka -- luka sebab allergic sabun.

Mula-mula, dia jadi macam ni.


3 hari selepas tu, jadi makin teruk. Jadi macam ni pulak..


Ya Allah. Sakit yang amat. Kulit tangan memang cap ayam sungguh. Bila banyak-banyak sangat basuh & cuci pinggan, inilah jadinya. Semenjak sakit jari ni, terima kasih banyak-banyak untuk Encik Bubu yang sama-sama tolong buat house chores. Tapi, apa yang magicnya (dengan izin Allah) sebaik sahaja landed di Langkawi pukul 12 tengahari, 4 jam kemudian, jari saya dah jadi macam ni.




Rasanya udara di Langkawi mampu menyembuhkan luka-luka kecil kat jari ni, waallahuaklam *sambil kasi hint kat Encik Bubu kami kena datang untuk bawa Lope & Obiya* Saje je nak tempek kat sini my new addiction :


 
OK. In sha Allah, dalam tahun ni akan datang lagi ke Langkawi. Kali ni, nak bawa Lope & Obioya pergi island hoping pulak.

Till then, take care. Bye!

Comments

Unknown said…
sebab cuci pinggan ? huhu.. boleh jadi macam ni eh ..

Popular Posts