My Happiest MomentMy happiest moment was when I became a mother.

Sape tak happy bila dah upgrade status dari seorang wife kepada seorang Mama. Masa gambar  ini dicapture adalah di hari Aqiqah dan Cukur Jambul Megat Idris Naquiyuddin. Dalam erti kata lain, di dalam satu majlis yang nak memperkenalkan orang baru kepada dunia. Majlis yang dihadiri oleh keluarga dan teman rapat ini sememangnya suatu peristiwa yang ingin dikenang untuk seumur hidup saya. 


Sewaktu saya memegang baby sendiri dalam pangkuan, semua kesakitan akibat melahirkannya secara pembedahan terbang begitu sahaja. Tiada rasa perit di bahagian perut yang dipotong dengan pisau halus dan tajam pembedahan tatkala mendengar suara anak ini menangis minta disusukan. Tambah bahagia lagi apabila mencium bau badannya. Bau baby memang menyeronokkan!


Waktu ini, gambar-gambar di atas dirakamkan dengan menggunakan perkhidmatan jurugambar profesional yang mana AR Photography diterbangkan nun jauh dari Kuala Lumpur ke Bukit Marak, Kelantan, Tetapi sekiranya saya memiliki kamera Olympus PEN Lite E-PL3 atau Olympus mini E-PM1 saya boleh rakamkan detik indah ini dengan sendirinya dan diabadikan untuk generasi saya yang akan datang. Semua itu tidak mustahil dengan Happy Photography Contest yang dianjurkan oleh Nuffnang.Kepada sesiapa yang mencuba nasib nak menang kamera-kamera seksi kat atas ni, jom join Happy Photography Contest di page Nuffnang. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 12 November 2011. Syaratnya sungguh mudah, sekadar berkongsi cerita mengenai gambar yang paling menggembirakan anda sahaja.


Comments

nur said…
good luck!!!

memang happy bila dapat bb sendiri ye.. tanda kasih sayang..

http://picturesbynur.blogspot.com/2011/10/my-happiest-moment.html

Popular Posts