Misi Lope Berhensem Lagi BERJAYA!

Ini muka serabai jungle Lope sebelum saya bawa dia jumpa uncle favorite di Alamanda. Memang salah saya sebab sengaja melambatkan bawa Lope ke sana. Kesian pula tengok dia asyik menggaru kepala kerana rambutnya yang tebal dan panjang sangat merimaskan.

gambar sebelum berhensem

seperti biasa, hanya uncle seorang ini sahaja mampu menggunting rambut Lope dan dia sendiri tak marah dan rela hati menyerahkan diri. Uncle ini sendiri pun, apabila terpandangkan saya dengan Lope dengan sendirinya sudah kenal. Sudah hampir 2 tahun Lope menjadi pelanggan tetap Uncle. Pernah satu masa, Uncle pulang ke India, maka selama 3 bulanlah Lope berambut panjang. Hampir rata-rata orang yang tidak kenal menemui Lope menyangkakan dia seorang gegirl waktu itu.

Macam budak besar duduk atas kerusi ni

Uncle twist rambut Lope. Anak mama steady je ;)

Mama sedang sibuk cari lagu untuk Lope

Ramai yang bertanya kepada saya, bagaimana Lope boleh behave dan mendengar kata apabila rambutnya digunting. Jawapannya sangat mudah, saya perlu memasangkan lagu Uncle Faizalnya. Selalunya, ia sekadar mengambil 2-3 lagu sahaja dan untuk kali ini, Lope sekadar mendengar Batu dan Golek serta Mungkinkah Ada Yang Lain.

Rileks je kan? Takde orang nangis, takde orang tak behave

Sampai penyek muka Lope Uncle buat...

Hasilnya selepas tu...


Wah! ada orang muka masam mencuka. Mungkin ada sedikit rasa nak marah dengan Uncle kot. Tapi, saya puas hati untuk RM7, saya dapat menghensemkan Lope jadi macam ni. Hasilnya, selepas mandi dan bersiap bagai adalah seperti ini..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Pandangan Belakang

.
.
.
.
.
.
.
.

Pandangan Depan

Dialah kebanggaan saya :)

Comments

ICAZIESYIRA said…
lopeeeeeeeeeeeee
takde rasa nak hantar surat cinta pada ayesha ke? hihihi
Ummi Alisya said…
LOPE memang hemcem! Macam mana gayanya, tetap hemcemmm!
~conangirlz~ said…
alololo..hensemnyeee...
comel sgt..:)
Unknown said…
encemnya lope! ngee~
Wahhhhh...encemnya abg lope!apa pun gayanya lope tetap encem :)
azra amira said…
alololo~~ encemnyer lope.. ada iras2 SRK.. syuke! =)
thanks aunties :D
- megat jr. a.k.a Lope
azra mira: SRK as is Shah Rukh Khan? wah!

Popular Posts