Awwab Hakimi, amanmu disana.

Mahu tidak, jam 6 petang semalam, saya terpaksa memeluk dan berbisik kepada ibu Awwab Hakimi agar dia sentiasa tenang dan tabah menghadapi hari-hari mendatang. Saya tahu Kak Eni kuat, namun katanya dia sudah kehabisan air mata untuk ditumpahkan. Bila malam menjelma, apabila berada dirumah, hatinya dipagut sayu. Makan minum tidurnya juga tidak terurus. Saya faham, bagaimana ibu ingin sewenangnya membiarkan anak kecil berusia 7 tahun itu begitu sahaja. Anak adalah nyawa dan dunia sang ibunya.

Saya tidak tahu apakah yang Allah janjikan buat Kak Eni sekeluarga. Ujian ini sangat mencabar untuk ditempuhi. Jasad Awwab Hakimi masih belum ditemui setelah 4 hari pihak Polis, Jabatan Pertahanan Awam, Bomba dan Marin bersusah payah mencari dan menggunakan pelbagai strategi dan kaedah. Esok, pencarian di hari kelima akan melibatkan usaha akan dilipat gandakan. Khidmat udara dan mengimport 2 ekor anjing K9 menjadikannya 6 ekor semuanya. Terima kasih pihak berwajib di atas usaha yang dijalankan.

Awwab Hakimi, timbullah. Kami ingin menyemadikan jasadmu. Tinggallah sedikit kenangan buat kami yang menyayangimu walau kami tahu 'Wab Kimi' sudah aman disana disamping bidadari syurga yang menjagamu. Timbullah sayang, agar dengan timbulnya kamu dapat mensejahterakan hati mama yang gusar.

Yang baik itu datangNya dari Allah dan yang buruk dan khilaf itu datangNya dari kami. Ya Rahman, temukanlah badan anak kecil ini.
Sent from my BlackBerry

Comments

Jiey^Mien said…
Put dearie,

Praying together for the best, for Awwab Hakimi..

Aminnnnn..

*sedih*
munna said…
semoga jasadnya dijumpai... takziah buat ahli keluarga
zatie yusof said…
salam takziah drpd saya untk keluarga anda.
wlaupun sya x mngenali anda ttpi sya brsmpati dgn apa yg trjdi .
:(
ica,
moga doa kita didengari. amin.
jiey,
sangat-sangat sedih :( anak yang ditatang dijemput pulang dengan cara macam tu. im sure He has something great for the parents.

:'(
munna,
terima kasih. hanya doa yang mampu membantu mencari Awwab.
zatie,
terima kasih. hanya doa yang mampu membantu mencari awwab.

Popular Posts