Fisio

Hectic!

Masa berlalu dengan pantas, susahnya nak blogging pun agak terhad akhir-akhir ini. Dah lama tak letak gambar semasa sesi Fisio. Hari ni, sengaja nak update walau tiada latihan terapi yang baru, asyik dok ulang benda yang sama :P Sesi kali ni, baru berkesempatan nak rakam gambar. Itupun di penghujung siaran dah, al-maklumlah sekarang ni saya sendirian membawa Idris saban minggu, cuma kadang-kala ditemani Abahnya.

Penat sungguh jika menghadiri sesi fisio tatkala Idris tak behave! Saya tidak marah, dan adakah ini ertinya saya merungut? Oh, tidak. Cuma, Idris seperti juga anak-anak lain, bila digasak saban minggu membuat aktiviti yang mencabar dan memenatkan, anak ini juga ada sikap jemu. Dalam erti kata yang positif, Idris juga ada perasaan dan gelengan di kepalanya tatkala saya meminta dia melakukan sebarang aktiviti memang dia benar-benar maksudkannya. It means NO!

Lihat sahaja Idris tatkala kami cuba mendirikannya. Mungkin juga dia mengantuk dan ingin didodoi, kan? Ya, Mama mengerti sayang, tapi Mama tiada pilihan. 15 minit cuma Mama dirikan Idris kali ini [selalunya 30 minit].

Boring mungkin?


Pose istimewa untuk pembaca blog Mama :P Macam rappers la plak..

Dan, inilah hasilnya apabila Idris didirikan. Kaki Idris kemerah-merahan. Bukan sakit, tetapi pergerakan darah berlaku apabila Idris didirikan dan menampung sendiri berat badannya. Perhatikan tumit Idris, agak membulat bukan?


Temujanji seterusnya pada 15 Jun jam 9.45 pagi.

Comments

nasaoji said…
tringn nak jmpa ci kecil ni...;p

Popular Posts