Skip to main content

Posts

Featured

Jemput Pisang Tak Berminyak

Dah banyak hari tengok kawan-kawan share di Facebook kawan-kawan kongsikan masak jemput pisang. Paling terliur tengok Uzair anak Munirah Hanim yang buatkan, nampak sedap sangat. Jadi bila kita nampak pisang kat dapur dah nampak macam nak lebam, ting!  . Yeay! Jom Auntie Put buat jemput pisang macam Uzair buat. Okey, mudah sangat nak buat jemput pisang ni tapi, selalunya saya buat mesti jemput pisang makan minyak. So, terjumpa resepi satu ni yang katanya crunchy dan tak makan minyak. Jom, kita buat.  Kopek kulit pisang tu, then buat macam ni lah. Buat entry blog ni untuk Sophia tengok Mama dia share resepi. Hahahaha. Nanti nak suruh dia buat. Lenyek pisang.  Pakai masher tu mudah, dulu pernah lenyek dengan guna botol kaca je. Hahahha.  Lepas tu, masukkan butter dan gula. Agak-agak lah korang taruk. Gaul sebati dan masukkan tepung gandum. Saya masukkan 5 sudu besar tepung. Lepas tu ambil 1 sudu Soda Bicarbonate. Nah rupa parasnya. Dah campur tepung gandum dan soda bicarbonate. Sophia, i

Latest posts

Wajah Terbaru Megat Idris Naquiyuddin

Nasi Ayam Tahun Baru Cina

Happy birthday, Puteri Mariam Sophia !!!

Happy birthday, dear me!

Syukuri nikmat yang ada.

10 Tahun.

Catatan Ramadhan 1438 Hijrah - Ramadhan 18

Catatan Ramadhan 1438 Hijrah - Ramadhan 16

Kenapa Saya Menjadi Independent Distributor Young Living Essential Oils ?

DEMAM | BATUK | SELSEMA